Ga naar beginpagina
Open de website van het Buqi Instituut 
Filosofie
  Jing Dong Jing
  Energielichaam

Geschiedenis
  Vechten
  Gezondheid
  Helen

Kennislijn (Lineage)
  Xia ZiXin
  Professor Yao HuanZi

Oefeningen - individueel
  Staande oefeningen
  Taiji 37 vorm
  Zwaardvorm

Oefeningen - met partner
  TuiShou (duwende handen)   SanShou
  Zonder aanraken

Professor Yao HuanZi

Professor Yao werd geboren in een traditionele wushu familie uit het Gushi district in de Henan provincie. Hij kreeg een goede opleiding in zowel culturele studies als filosofie, poëzie, muziek en kalligrafie als in vechtkunst. Hij trainde als leraar in ZhengZhuo. Later studeerde hij aan de Xiamen universiteit in de Fu Jiang provincie. Hij werd een professor aan de Zhejian universiteit in Hanzhou. Hier studeerde hij Yang stijl Taijiquan bij meester Dong YinJi en ontmoette hij regelmatig meester Yang ChenFu. Tegelijkertijd studeerde hij Nanpai Taijiquan en LiYiYu stijl Taijiquan bij andere leraren. Ook studeerde hij Boeddhisme bij enkele monniken en lama’s.

Kort voor de tweede wereldoorlog kwam professor Yao HuanZi naar ShangHai en onderwees hij aan de ZhengDan universiteit. Door zijn kennis van Beipai en Nanpai Taijiquan met elkaar te combineren, alsook met zijn kennis van Chinees en Tibetaans boeddhisme, leerde hij snel Taijiquan en ontwikkelde hij een sterke lege kracht. Al snel werd hij beroemd in Shanghai. Na de Chinese revolutie van 1949 stopte hij met werken om zich te concentreren op het onderwijzen van Taijiquan aan huis.

Professor Yao HuanZi was de eerste die de Taiji krachten, die hij ontwikkelde door Taijiquan te beoefenen, gebruikte om patiënten te behandelen. Dr. Shen Hongxun beschouwt hem om deze reden als zijn belangrijkste leraar en ziet het als zijn taak om professor Yao’s ideeën verder te ontwikkelen en te verspreiden. Deze ideeën vormden de inspiratie voor het Buqi systeem, het energietherapie systeem dat Dr. Shen later ontwikkelde.

Copyright © Buqi Instituut