Ga naar beginpagina
Open de website van het Buqi Instituut 
Filosofie
  Jing Dong Jing
  Energielichaam

Geschiedenis
  Vechten
  Gezondheid
  Helen

Kennislijn (Lineage)
  Xia ZiXin
  Professor Yao HuanZi

Oefeningen - individueel
  Staande oefeningen
  Taiji 37 vorm
  Zwaardvorm

Oefeningen - met partner
  TuiShou (duwende handen)   SanShou
  Zonder aanraken

Gezondheid

Yang ChenFu

Aan het begin van de 20e eeuw ontstond er een andere belangrijke Taijiquan stroming in Beijing. De meeste leden van deze stroming leefden in het YongNian district van de Hebai provincie. Om deze reden noemde men hen YongNian Pai. Aangezien zij oorspronkelijk in het noorden leefden, werden ze ook BeiPai of de noordelijke school genoemd.

In 1911 werd de laatste Chinese keizer, Yuan ShiKai, vergiftigd. Zijn heerschappij duurde slechts 81 dagen. Zijn lijfwacht Song ShuMing was hierdoor werkeloos geworden en begon in Beijing Taijigong of Taiji 37 te onderwijzen. Uit het hele land kwamen wushu meesters om met Song ShuMing te studeren en als ze niet zelf konden gaan stuurden ze hun familiestudenten om zijn technieken te bestuderen. Eén van hen was Wu JianQian, een familiestudent van de Yang familie.

Later begonnen enkele studenten bepaalde elementen in te voegen in hun eigen wushu techniek. Zij begonnen verschillende vormen te creëren en noemden dit Taijiquan. Wu JianQian creëerde bijvoorbeeld Wu stijl Taijiquan en Yang ChenFu creëerde Yang stijl Taijiquan.

In feite zijn de echte grondleggers van Taijiquan Wu JianQian en Yang ChenFu; de generaties voor hen waren wushu vechters. Yang ChenFu was de eerste die de wushu technieken veranderde in gezondheidsoefeningen. Hij bedacht de leus: ‘Beoefen Taiji voor een betere gezondheid en een lang leven.’ Hierdoor werd Taijiquan beoefening een ware rage. Dankzij Yang ChenFu is Taijiquan (en vooral de Yang stijl) nu wereldwijd bekend.

Copyright © Buqi Instituut